Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΟΙΚΟ ENERGY ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε. | ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ | ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΤΤΙΚΗ


 

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

 

Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά Συστήματα

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι ιδανικά για εγκαταστάσεις που βρίσκονται μακριά από το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και δεν προσφέρεται η δυνατότητα σύνδεσης σε αυτό. Η ενέργεια που παράγεται χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ιδιοκατανάλωση και αποθήκευση σε συστοιχίες μπαταριών οι οποίες μας καθορίζουν ουσιαστικά τις ημέρες αυτονομίας. Έχουν μεγάλη προσαρμοστικότητα, αξιοπιστία και διάρκεια ζωής. Έχουν υψηλή απόδοση με πολύ σύντομες αποσβέσεις.

 


 

 

Οικιακά Διασυνδεδεμένα Φωτοβολαταϊκά

Τα συνδεδεμένα με το δίκτυο φωτοβολταϊκά συστήματα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια η οποία πωλείται κατευθείαν στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς να αποθηκεύεται τοπικά σε μπαταρίες. Το ρεύμα που παράγει το φωτοβολταϊκό το δίνει όλο στο ηλεκτρικό δίκτυο, γίνεται συμψηφισμός με το ρεύμα που καταναλώθηκε και το υπόλοιπο ποσό πιστώνεται στο λογαριασμό κάθε τετράμηνο. Όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος το σύστημα αυτομάτως παύει τη λειτουργία του για λόγους ασφαλείας.

 


 

 

Νet-Μetering

Η Αυτοπαραγωγή με Ενεργειακό Συμψηφισμό από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Νet-Μetering) βρίσκει εφαρμογή σε κατοικίες αλλά και μικρές επιχειρήσεις, κατά την οποία συμψηφίζονται το ρεύμα που παράγουν τα φωτοβολταϊκά με το ρεύμα που καταναλώνει ο ιδιοκτήτης σε ετήσια βάση. . Όταν η ετήσια παραγωγή υπερκαλύπτει την ετήσια κατανάλωση, η περίσσεια ενέργεια παρέχεται δωρεάν στο ηλεκτρικό δίκτυο. Η εταιρία αμς είναι σε θέση να σχεδιάσει και να εγκαταστήσει το ιδανικό Νet-Μetering σύστημα για το χώρο σας, ώστε να σας εξασφαλίσει την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση χρημάτων.

 

 

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

 

Η έμπειρη ομάδα της OIKO ENERGY διαθέτει την κατάλληλη γνώση σε θέματα της αιολικής αποτίμησης, ενεργειακής μελέτης, σχεδιασμού και υλοποίησης επιτυχημένων έργων παραγωγής αιολικής ενέργειας. Τα αιολικά πάρκα αποτελούνται από έναν αριθμό ανεμογεννητριών που εκμεταλλεύονται τη διαρκή κίνηση του ατμοσφαιρικού αέρα για την περιστροφή τους και την ταυτόχρονη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η ισχύς που αποδίδει κάθε ανεμογεννήτρια εξαρτάται αφ' ενός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της και αφ' εταίρου από την ένταση και την πυκνότητα του ανέμου. Η ορθή μελέτη του αιολικού δυναμικού της περιοχής αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για την αποδοτική λειτουργία του πάρκου.
 

Καθώς ο προϋπολογισμός σύνθεσης ενός αιολικού πάρκου είναι συνήθως αρκετά υψηλός, η OIKO ENERGY συνδυάζει την κατασκευή με επιδοτούμενα προγράμματα για να αποτελέσει με τον τρόπο αυτό ακόμη πιο συμφέρουσα και προσιτή επένδυση.
 

 

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

 

Η γη αποτελεί το μεγαλύτερο συλλέκτη ηλιακής ενέργειας που υπάρχει. Ο τομέας της γεωθερμίας ασχολείται με την εκμετάλλευση αυτού του είδους ενέργειας μέσα από συστήματα που αξιοποιούν την σταθερή θερμοκρασία του εδάφους για να παρέχουν θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό σε κατοικίες και άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις.
 

Η εκμετάλλευση της ενέργειας του υπεδάφους μπορεί να γίνει με τη χρήση Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας έτσι ώστε να θερμάνουμε χώρους το χειμώνα και να τους ψύξουμε το καλοκαίρι. Η αβαθής γεωθερμική ενέργεια είναι διαθέσιμη όλo το χρόνο και δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες της ατμόσφαιρας. Η γεωθερμική ενέργεια είναι ανεξάντλητη, φυσικά καθαρή και παρέχεται δωρεάν από τη φύση.
 

Η μορφή και η επιλογή του γεωεναλλάκτη καθορίζονται από τις ανάγκες του σπιτιού σας, την έκτασή του, τον περιβάλλοντα χώρο και το γεωλογικό του χαρακτήρα. Με αυτά τα κριτήρια προτείνεται και το ανάλογο σύστημα γεωθερμίας (οριζόντιο, κατακόρυφο, ανοιχτό). Ο υψηλός βαθμός απόδοσης των γεωθερμικών αντλιών τις καθιστά εξαιρετικά οικονομικές ως προς τη χρήση τους και εγγυάται τη συνεχή λειτουργία τους όλο το χρόνο. Η εμπειρία μας από τις μελέτες και τις εγκαταστάσεις που έχουμε εφαρμόσει στον τομέα τις γεωθερμίας, εγγυάται μια άρτια τεχνική εγκατάσταση και σωστή, αποδοτική, οικονομική λειτουργία αυτής.

 

 


Επικοινωνήστε μαζί μας.
Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.